Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна масло ;)
Collapse
X
-
Днес смених маслото.
И понеже в предишни постове по темата, бе дискутирана дифтунгата на пробката...........
На мен не ми стана ясно от какъв материал е изработена (мед или алуминий)
Но след като се препоръчва нейната смяна след отвиването на пробката, прецених, че е от алуминий.
Кажи речи обиколих София докато намеря къде продават дифтунги.
Когато отвих пробката, установих, че при мен е медна.
И поради това не я смених.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Не се сърдете, но се казва диХтунга, от немското уплътнявам.И двата метала са достатъчно меки за целта и е без значение дали е мед или алуминийLast edited by lordliness; d.m.y г., 11:46.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНе се сърдете, но се казва диХтунга, от немското уплътнявам.И двата метала са достатъчно меки за целта и е без значение дали е мед или алуминий
И аз съм привърженик на използването на коректните наименования, но отчитам и това, че често пъти в практиката коректните наименования са се изродили.
Като например флашка и плашка, ауспух и ауспуф, фанелка и фланелка.........
и много други.
В българския технически език е прието да се използва, макар и неправилно думата "дифтунга".
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВсички технически термини са немски, няма български технически език, правописа е само един,да се напише фанелка е грешно, а ауспуф чувам за първи път, даже телефона се противи да го изпише
........И гледай да не те чуе някой англичанин, американец или руснак.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ако си забелязал поста ми завършва с намигане,
те немците си правят от 3-4 думи друга дума и става едно невъобразимо и непроизносимо нещо
ауспуф е защото пуфка сигурноако не ти работи мотора добре, му викат аускюф
Иначе наистина има много такива примери,казваме Вашингтон,руснаците викат виски и така.Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:41.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко си забелязал поста ми завършва с намигане,
те немците си правят от 3-4 думи друга дума и става едно невъобразимо и непроизносимо нещо
ауспуф е защото пуфка сигурноако не ти работи мотора добре, му викат аускюф
Иначе наистина има много такива примери,казваме Вашингтон,руснаците викат виски и така.
Що за език е този в който думата "мъж" е от женски род
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолеги дали е удачно при смяна на маслото или на 2-3 смени промивка с добавка
Когато си обслужвах аудито дори сипах две опаковки, защото маслото е почти 10 литъра.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолеги дали е удачно при смяна на маслото или на 2-3 смени промивка с добавка
Напълно безмислено е ако си виждал какво има на дъното на картера, по добре да си стои там, защото с промиване няма да излезе, само може да се размекне и да съсипе новото масло.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНикога и на никоя кола не съм промивал и проблеми с двигатели не съм имал, 166 я карам повече от 10 години и сменям маслото на 15 до 20 000 км или на около две години.
Напълно безмислено е ако си виждал какво има на дъното на картера, по добре да си стои там, защото с промиване няма да излезе, само може да се размекне и да съсипе новото масло.
Ако ползвателя на колата е по-небрежен не тиня ще събира ами и аз незнам какво!
Едно време сиерата на около 350000 се отваря за гумички а в последствие да се види и надолу какво се случва и се оказа доста добре от към нагари и тн, но гледана беше..
В същото време на познат количката голф 4 нов внос... На уш 200000км и маслото е сменяно 4-5 пъти вътре беше чудо като се погледне през отвора за наливане на маслото, но според него няма проблем, пали и се движи.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеПринципно ако двигателят е наред, точно навремената смяна на маслото (с качествено) и евентуални промивки не позволяват в картера да се отлагат разни неща...
Ако ползвателя на колата е по-небрежен не тиня ще събира ами и аз незнам какво!
Едно време сиерата на около 350000 се отваря за гумички а в последствие да се види и надолу какво се случва и се оказа доста добре от към нагари и тн, но гледана беше..
В същото време на познат количката голф 4 нов внос... На уш 200000км и маслото е сменяно 4-5 пъти вътре беше чудо като се погледне през отвора за наливане на маслото, но според него няма проблем, пали и се движи.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment